Rust en ruimte

We hebben als dierenartsen en assistenten een mooi vak en we hebben weer de ruimte om er volop van te genieten.

Rust en ruimte

Inmiddels is het alweer anderhalve maand geleden dat we afscheid genomen hebben van de praktijk op Broekhoven. Ja, ik mis al de mensen die daar toch altijd even makkelijk binnen liepen en ja ik vind het ook heel vervelend dat dat nu dus niet meer kan. Maar eerlijk gezegd, het niet meer de hele tijd op neer rijden om te zorgen dat beide lokaties bemand zijn en het steeds meenemen van allerlei voorraden brengt de collega’s en mij een hoop rust.

En rust in  mijn hoofd is belangrijk. Natuurlijk voor mijn eigen gezondheid, maar zeker ook voor de zorg voor jullie huisdieren.

Niet dat de het op de praktijk minder druk is geworden. Gelukkig weten velen van jullie ons nog prima te vinden en daar zijn we blij mee. Ook de tweede spreekkamer is nu af en wordt volop gebruikt. We merken dat we nu met dezelfde mensen op 1 locatie op ontspannener wijze meer dieren kunnen helpen. En dat is fijn!

Zo hadden we afgelopen week een hoop zorgen om de normaal zo vrolijke blije Labrador Maud. Ze begon met wat slijmerige diarree. Ze kreeg er een paar dagen later hoge koorts bij en nog een halve dag later ook nog eens een hele dikke kop. Oh oh, wat voelde ze zich ellendig en beroerd.
Voor ons een raadsel. Hield die koorts verband met de diarree? Of Stond het daar los van ? Waar kwam die dikke kop vandaan? Was het een allergie of hield het verband met de diarree en de koorts? Er volgde onderzoeken en behandelingen, met een dag opname aan het infuus. En gelukkig, toen knapte ze na 3 dagen doodziek te zijn geweest eindelijk op.
Gisteren kwam ze weer op controle. Stuiterend en kwispelend als altijd. Met een wondje op de kop. Was het waarschijnlijk toch een allergische reactie op een insekten beet. De pechvogel.

 

Maud1

Bevalling poes Chanel

Bij poes Chanel wilde de bevalling niet vlotten. Dat werd helaas een keizersnede. Deze verliep vlot en moeder en kittens maken het goed. Op de foto’s zie je de kleintjes, net geboren. Lief hé?

Ja, we hebben als dierenartsen en assistenten een mooi vak en we hebben weer de ruimte om er volop van te genieten.

Picture of DRS. CAROLIEN RITSEMA VAN ECK

DRS. CAROLIEN RITSEMA VAN ECK