Een najaar vol personele wisselingen

Een najaar vol met personele wisselingen

We hebben nu een aantal jaren met een vast team aan dierenartsen en assistentes. We hebben samen een hoop mee gemaakt en lief en leed gedeeld. Toch zijn er een paar medewerkers die toe zijn aan nieuwe uitdagingen buiten onze praktijk.

Barbro Dornhecker is al vele jaren een vast invalkracht en de laatste 3 jaar een meer vaste dierenarts van ons team. Zij is altijd al een erg betrokken dierenarts en als zij merkt dat een huisdier; hond, kat of konijn, niet goed door zijn baasje verzorgt wordt , raakt haar dat diep. Zij spant zich er dan vol voor in, om te zorgen dat het dier alsnog alle zorg krijgt die hij nodig heeft. Barbro gaat haar hart verder volgen en gaat net over de grens aan de slag als “Ambstdierenarts” en is daar dan verantwoordelijk voor het dierenwelzijn. Bij meldingen van verwaarlozing de dieren gaat zij er naar toe, onderzoekt en behandelt ze en bekijkt hoe ze met goede zorg weer verder kunnen.
We gaan Barbro missen, maar we houden contact. Misschien komt ze nog eens een beetje bij ons werken.
Succes met je nieuwe baan Barbro!

Franka Gorter is inmiddels op wereldniveau aan het sportvissen, waar zij veel voor moet doen. Naast deze hobby wilt zij natuurlijk ook haar dochter kunnen blijven stimuleren in haar danscarrière. Dit alles is niet meer goed te combineren met een baan als dierenartsassistente, omdat het veel flexibiliteit vergt. Dus ook Franka volgt haar hart en gaat na 15 jaar ons team verlaten.
Dank je voor al je inzet en je altijd vrolijke lach Franka.

Inmiddels heten wij Kimm Bakker welkom, die als dierenarts ons team 2 dagen per week komt versterken. Zij heeft in 2008 ook al bij ons gewerkt, dus misschien herken je haar nog?  Jeugdig en vol ambitie trok zij daarna de wijde wereld in om zich verder in het vak te bekwamen. In Engeland heeft zij veel met paarden gewerkt, maar ook op een spoedkliniek voor gezelschapsdieren, waar zij veel ernstig zieke en gewonde dieren  heeft behandeld.

Bij onze vernieuwde kennismaking vertelde zij het verhaal van een jonge speelse kat , die geregeld samen met de andere katten in de garage van de baas rond rende.  De kat bewoog wat raar, en zat wat te slikken. Kimm was zo doortastend om een röntgenfoto te maken. En toen zag ze de oorzaak van het probleem: een langwerpig voorwerp was diep in de kat doorgedrongen! Hij was via de hals naar binnen gegaan, tussen de twee longehelften door, boven het hart langs en dan door het middenrif de lever in.  De kat werd onder narcose gebracht en Kimm heeft het voorwerp er voorzichtig uitgetrokken. Wonderbaarlijk genoeg is de kat goed hersteld van dit avontuur. En het voorwerp? Dat bleek de antenne van een Fiat 500 die in die garage stond. Blijkbaar was de kat daar opgesprongen en was het object afgebroken in de kat.

Wij zijn dolblij dat Kimm er is en u hopelijk ook.

lishou
DRS. CAROLIEN RITSEMA VAN ECK

DRS. CAROLIEN RITSEMA VAN ECK