Klantcontact en spoed

Klantcontact en spoed.

Het is alweer een tijd geleden dat ik een blog heb geschreven.  Inspiratie komt helaas niet altijd zomaar aanwaaien.

Ik kan jullie vertellen dat ik de afgelopen maanden heerlijk gewerkt heb. We beginnen te wennen aan het werken op alleen de Postelse Hoeflaan en dat brengt rust. Het is fijn om niet heen en weer te hoeven rijden en zo meer tijd en aandacht voor de diverse patiënten te kunnen hebben. Dat merken we allemaal. En natuurlijk hopen we dat jullie dat ook merken.

Voor ons is en blijft het belangrijk om goed contact met jullie als klanten te hebben over de zorg voor jullie lieve huisdieren. De afgelopen week hebben we met het hele team een workshop gevolgd over hoe we jullie daarmee beter kunnen helpen. Door bijvoorbeeld aan de telefoon beter uit te leggen wat we voor je dier kunnen betekenen of door na een consult een brief of een kaartje met uitleg over het verdere onderzoek of de behandeling mee te geven. Dan kunt u dat thuis nog eens nalezen. Die brieven zijn nog niet allemaal af, maar daar wordt de komende tijd hard aan gewerkt.

Maar soms moeten we even snel handelen en is er even helemaal geen tijd voor een uitgebreid gesprek of een brief, zoals bij Calin.

Gisteravond kregen we net voor sluitingstijd nog een telefoontje: Calin een teefje wat 2 dagen daarvoor van 7 pups was bevallen was plots sloom en trilde. Dat is lang niet altijd een reden voor paniek, maar bij een pas bevallen teef wel. Ze moest direct naar de praktijk komen.
En ze kwam snel. Het trillen was erger geworden, kramperig zelfs en ze hijgde flink. Zou ze koorts hebben ? Nee. Een baarmoeder- of borstontsteking ? Nee,  dat leek niet het geval. Zou het een calciumtekort zijn? Een calciumtekort kan bij een hond krampen veroorzaken en zelfs tot de dood lijden. Eclampsie  komt gelukkig niet vaak voor.
Snel hebben we bloed afgenomen en een onderzoek uitgevoerd. Ja, inderdaad , een te laag calciumgehalte in het bloed. Dit ondanks de jonge pups en de goede voeding van Calin.
Inmiddels nam het hijgen en trillen van Calin toe. Ik heb snel een infuus in de bloedbaan aangebracht en heel voorzichtig zoutoplossing met calcium en een beetje valium toegediend. Gelukkig, na 5 minuten begon ze iets rustiger te worden en na een half uurtje was de jonge moeder weer helemaal ontspannen.
Vandaag heb ik even met haar baasje gebeld: thuis heeft Calin lekker gegeten en gedronken en loopt ze weer rond. Om op krachten te komen mag ze de pups even een dagje niet zien. Niet leuk, maar haar baasje zorgt goed voor haar en de pups, dus dat komt goed met ze.
En ja, voor ons was het ook even spannend, maar uiteindelijk geeft het veel voldoening als je een dier in nood zo vlot weer ziet opknappen en Calin weer attent en ontspannen naar huis kan.

team 1
DRS. CAROLIEN RITSEMA VAN ECK

DRS. CAROLIEN RITSEMA VAN ECK